cyk

LiU Elitidrott – LiU Triathlon

Posted on Posted in Allmänt, Information, LiU triathlon, Träning
Vill du fortsätta med din idrottssatsning, men samtidigt få en bra universitetsutbildning – då är Linköpings Universitet kanske rätt ställe för dig!

cyk

I ett samarbete mellan LiU och RIG:et i Motala är våra ambitioner att starta upp ett kvalitativt och enkelt sammanhang, dvs. Sveriges bästa träningsgrupp för elitidrottare inom Triathlon som samtidigt studerar på ett av Sveriges bästa universitet. Observera att även icke elit är välkomna att ta del av detta sammanhang. Se längst ner. 

Detta med hjälp av LiU´s redan befintliga unika konceptet för orientering och friidrott samt med två av Sveriges ledande triathlontränare, Joachim Willén och Marcus Wernström.

Det som redan finns på plats är följande:

  • LiU Elitidrott har två elitgrupper – en inom orientering och en inom friidrott/löpning – med aktiva på hög nationell nivå, och flera med landslagsmeriter och mästerskapsmedaljer. Totalt tar vi in cirka 35-40 studenter i Elitgruppen, och dessa får ett utökat stöd som du kan läsa om på sidorna om LiU Orientering och LiU Friidrott/Löpning.
  • Som elitidrottare inom Orientering och Friidrott har du möjligheten att få bra support under studietiden. Vi har anställda ledare som samordnar och leder träning, och ser till att du hamnar i bra träningsgrupper ihop med de lokala föreningarna i tvillingstäderna Linköping/Norrköping, i vår egen gruppverksamhet inom LiU Elitidrott eller ihop med de två aktiva studentföreningarna LiTHe Vilseoch LiTHe Syra, som finns för orientering och löpning, parallellt i båda städerna – ett unikt koncept bland svenska Universitet.
  • Gymkort i Campushallen och träningskläder samt om man är på landslagsnivå finns möjlighet att ta del av Folksams elitförsäkring. Ev. viss ersättning för viktiga resor , typ milersättning till träningar.

RIG:et i Motala kompletterar med följande:

  • Tränarna Joachim Willén och Marcus Wernström kommer att ge stöd och support i den dagliga verksamheten när det gäller träning och träningsplanering. Joachim och Marcus har tränat några av Sveriges snabbaste triathleter. Genom deras erfarenhet och kunskap kan du förbättra dina resultat och göra det mesta av tiden du investerar i dina förberedelser mot dina mål.
  • Simtider för elitgruppen.

När du är antagen till program eller kurs på Universitetet kan du ansöka till vår Elitgrupp, både inför höst- och vårtermin. Notera dock att både vår träningsverksamhet och studentföreningarnas träningar är öppen för alla studenter som vill bedriva triathlon, friidrott eller orientering – oavsett föreningstillhörighet eller om du blir antagen i Elitgruppen eller inte. I och med detta är även du som icke elittriathlet välkommen att söka till LiU och ta del av ett unikt sammanhag inom Svensk triathlon.

För icke elit triathleter gäller följande:

  • För 50kr/år löppass med elitaktiva, träning på bana 2x/vecka och Rockgympa (gemensam styrka) 1x/vecka samt fritt vara med på alla andra pass ”ute”.
  • För att simma med LASS masters löser man ett medlemskap i LASS masters.

LÄS MER OM ANLÄGGNINGAR

LiU elit

Campushallen

Campushallen är Linköpings största motions- och friskvårdsanläggning med en yta på 10 000 kvadratmeter.

Stadium Arena

Stadium Arena är Norrköpings största träningsanläggning, placerad på Himmelstalundsområdet intill ishall, bollplaner och stora fria gräsytor.

Linköpings sim- och sporthall

Här finner du 2 st 25:m bassänger inomhus och en 50:m bassäng ute för träning.

För mer information eller frågor kontakta Joachim Willén, joachim.willen@motala.se / 0768 35 56 68.

Hoppas vi ses!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *